Obežník č.4/2017

Obežník č. 4

1. Dotácia za opeľovaciu činnosť sa bude vyplácať v dňoch 29. a 30. december v botanickej záhrade UPJŠ na Mánesovej ul. od 16.00 hod. Dotácia na jedno včelstvo činí 1,98 €. Súčasne sa budú vyplácať dotácie podľa NV 135/2017. Dotácia sa vydáva oproti podpisu.
  2. Členské na rok 2018 činí 4 €/člen + 0,75 €/včelstvo – pre tých, ktorí ešte nezaplatili. Z nepovinných položiek sa dá ešte zaplatiť poistné vo výške 0,15 €/včelstvo a čas. „Slovenský včelár“, ktorý vychádza ako dvojmesačník v cene 13€/rok.
  3. Pozývame vás na „Včelársky ples“, ktorý sa uskutoční 3. februára 2018 v Gastromile na Popradskej 78, v KE. Je to už tretí ročník. Možno posledný, tak využite ešte túto možnosť si zaplesať. Aj z toho dôvodu hľadáme niekoho, kto príde s fotoaparátom prípadne aj s kamerou + niekoho do šatne ako šatniara. Taktiež sponzorov do tomboly alebo aj iné sponzorské (med a medovinu na stôl ako pozornosť).
  4. Vyšla nová Vyhláška č. 285/2017 Z. z. Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky o identifikácii a registrácii včelstiev
  5. AVS bola schválená žiadosť podľa NV 135/2017 v sume 42 000 €. Podklady k vyplateniu a potrebné tlačivá a ďalšie informácie nájdete na stránke AVS.
  6. Zvyknite si kliknúť aj na webové stránky uvedené v päte obežníka. Aj keď najzávažnejšie informácie dostávate v obežníku, ešte viacej informácií získate z nižšie uvedených webov.
  7. 26. januára 2018 sa uskutoční preškolenie AÚVL v KE v BZ UPJŠ. Žiadam všetkých AÚVL , aby si na tento deň urobili voľno a zúčastnili sa školenia.
  8. Aerosolovanie v okolí KE vykonáva Juraj Karabinoš : 0903 880 737

Predseda ZO AVS v.r.                                                   Tajomník ZO AVS
Eduard Grega                                                            Ing. Jaroslav Gasper